Etusivu

Oppivihkot ja monisteet

Kerhovihkot sisältävät 10 lukua. Oppilaan vihkot ovat kokoa A5 ja opettajan oppaat kokoa A4. Suosittelemme, että kerhon ohjaaja käyttää yhden luvun käsittelyyn aikaa vähintään yhden kerhotunnin, jonka kestoksi suositellaan 45-60 minuuttia. Opettajan oppaissa on annettu suosituksia opetuksen ja pelaamisen oikean suhteen löytämiseen erilaisille kerhoryhmille. Runsas tehtävien ja harjoitusten valikoima takaa, että myös paljon shakkia pelanneille kerholaisille riittää haastavaa tekemistä ja pohdittavaa kerhotuntien ajaksi.

Opettajan oppaista löytyy jokaisen luvun tuntisuunnitelma, tehtävien mallivastaukset sekä pedagogisia vinkkejä opetukseen. Yksityiskohtaiset ohjeet mahdollistavat sen, että kokematon kerho-ohjaaja voi perustaa shakkikerhon levollisin mielin. Takaamme, että kokeneetkin kerhonvetäjät saavat oppaistamme uusia ideoita ja lisäväriä kerhotunneillensa.

Monisteet ovat kokoa A4 ja sisältävät erilliset tehtävä- ja vastauspaperit. Näin myös vaatimattomalta shakkitaustalta lähtevä kerho-ohjaaja voi tulostaa tehtäväpapereita kerholaistensa käyttöön ja tarkastaa vastaukset oikein. Monistevalikoimassa on kattava määrä eri aiheita, jotka sopivat erityisen hyvin lisämateriaaliksi niihin kerhoihin, joissa käytetään oppimateriaalivihkojamme. Tuolloin yhdellä oppivihkon aiheilla voi mainiosti pitää shakkikerhoa koko syys- tai kevätlukukauden (noin 15-18 kerhotuntia). Pelkillä monisteillakin voi pitää suunnitelmallista ja tavoitteellista shakkikerhoa, mutta tuolloin monisteet tulee valita huolella ja toisiaan tukevasti. Tehtäväformaattiin tutustuu parhaiten ilmaisten monisteiden avulla, jotka ovat vapaasti ladattavissa.

Kaikki tuotteet tilataan ilmoitamalla meille sähköpostilla:

  • Mitä tuotteita ja kuinka paljon niitä tilaatte
  • Osoite, jonne tilaus toimitetaan
  • Tilaajan/maksajan nimi

Laitamme laskun tulemaan sitten, kun tiedämme toteutuneet lähetyskulut, jotka riippuvat tilauksen koosta. Lasku lähetetään mieluiten sähköpostin liitetiedostona.

Opettajan oppaat ja oppilaan vihot

SÄÄNNÖT HANSKAAN JA PELAAMAAN! (= Shakki 1) a

Kerholaisen vihko 10 euroa/kpl (sis. ALV 10%), jos ostaa vähintään 10 kpl, niin saa alennettuun hintaan 8 euroa/kpl.

Katso sisältö ja näyte

Opettajan opas 20 euroa/kpl (sis. ALV 10%)

Katso sisältö ja näyte

a

Kerhovihko on suunniteltu ensisijaisesti alakoululaisten ensimmäiseksi shakkioppaaksi. Opas tarjoaa oppimateriaalin kymmenelle kerhotunnille, joiden aikana opitaan shakin säännöt ja tutustutaan monipuolisten harjoitteiden avulla laudan koordinaatistoon ja nappuloiden ominaisuuksiin. Harjoitteita laadittaessa on kiinnitetty erityistä huomiota siihen, että ne tarjoavat onnistumisen elämyksiä ja sopivia haasteita kaikille oppilaille - myös sellaisille, jotka jo hallitsevat säännöt.TAKTIIKALLA TAITURIKSI! (= Shakki 2)

a

Kerholaisen vihko 10 euroa/kpl (sis. ALV 10%), jos ostaa vähintään 10 kpl, niin saa alennettuun hintaan 8 euroa/kpl.

Katso sisältö ja näyte

Opettajan opas 20 euroa/kpl (sis. ALV 10%)

Katso sisältö ja näyte

a

Kerhovihko tutustuttaa shakkipelin taktisiin teemoihin. Oppimateriaalin avulla kerholaiset oppivat hyökkäämään ja puolustamaan. Lisäksi opitaan shakkipelin taktiikkaan olennaisesti kuuluvat haarukat, kiinnitykset, varrastukset, paljastusshakit ja uhraukset. Lisäksi kerholaisia harjaannutetaan jatkojen laskennassa ja mattikuvioiden löytämisessä. Oppimateriaalin käytön edellytyksenä on shakkisääntöjen osaaminen.

SUUNNITELLEN SUPERHYVÄKSI (= Shakki 3)

a

Kerholaisen vihko 10 euroa/kpl (sis. ALV 10%), jos ostaa vähintään 10 kpl, niin saa alennettuun hintaan 8 euroa/kpl.

Katso sisältö ja näyte

Opettajan opas 20 euroa/kpl (sis. ALV 10%)

a

Katso sisältö ja näyte

Oppimateriaali keskittyy shakkistrategian perusteisiin ja suunnitelmalliseen pelaamiseen. Asiasisällön ymmärtäminen vaatii Shakki 1 ja 2 -oppaiden tiedot, sillä shakkistrategisten teemojen oppiminen vaatii taktisia valmiuksia ja tietämystä upseerien ominaisuuksista ja niiden välisistä voimasuhteista.

Monisteet

Ilmaiset monisteet ovat ladattavissa monisteen kohdalla olevasta linkistä. Maksulliset monisteet tilataan vastaavasti kuin painetut oppimateriaalit, mutta niillä ei ole lähetyskuluja. Monisteiden hinta on 2,5 euroa/kpl (sis. ALV 24%) tai 20 euroa 10 kappaleen erissä. Monistetta saa tulostaa rajattomasti.

NAPPULOIDEN LIIKKEET JA PERUSTEET (= Shakki 1, lisämateriaaliksi)

a

TAKTIIKAN PERUSTEET (= Shakki 2, lisämateriaaliksi)

a

LISÄÄ MONISTEITA ON TULOSSA KEVÄÄN AIKANA!

© Shakkilinna  |  info @ shakkilinna . fi | Tampere