Etusivu

Uutiset

Syyskauden 2014 suklaashakkiarvonta
9.12.2014

Kauden lopussa tapahtuva suklaashakkiarvontamme on nyt suoritettu. Arvonnassa kaksi onnekasta kerholaistamme saavat paikallisen suklaatehdas Dammenbergin valmistaman suklaashakin omakseen. Suklaashakin myyntihinta marketeissa tai myymälöissä on noin 30 euroa, Dammenbergin omassa verkkokaupassa 28 euroa ja Shakkilinnan kautta vain 26 euroa. Joka tapauksessa kohdalle osuessaan suklaashakki on arvokas ja maukas yllätys.

Tänä syksynä mukaan arvontaan pääsi ennätykselliset 266 kerholaista kaikkiaan 21 kerhoryhmästämme. Arpaonni osui numeroille 229 ja 126, jotka olivat Messukylän koulun kerhon Eevan ja Svenska Samskolan koulun Lotan onnennumerot. Paljon onnea voittajille!

Tampereen seudun koululaismestaruudessa 26.10.2014 ennätyksellinen osanotto
8.11.2014

Seudun koulujen shakkitaiturit yhteen kokoava Tampereen seudun koululaisten mestaruus keräsi tänä syksynä 151 osallistujaa 36 eri koulusta. Eniten osanottajia tuli Tammelan koulusta, josta kilpailuun osallistui jopa 14 koululaista. Erityismaininnan ansaitsee pieni 58 oppilaan Karhen koulu, josta mukaan saatiin peräti 12 oppilasta.

Mukana oli paljon myös ensikertalaisia, mikä ei ollut kuitenkaan yllätys. Seutukilpailu on koulujen shakkikerholaiselle paras tapa tutustua shakinturnausten maailmaan. Keväällä pelataan koulujen välinen joukkueturnaus, johon toivotetaan kaikki seudun koulut tervetulleeksi. Alustavan aikataulun mukaan kilpailu pelataan 22.3.2015.

Turnauksen kuvagalleria tulee Shakkilinnan facebook-yhteisö sivulle.

Kilpailun tulokset

Uusia kouluja mukaan Shakkilinnan syyskauden kerho-ohjelmaan
14.9.2014

Shakkilinnan kerhojen syyskausi käynnistyi virallisesti syyskuun ensimmäisellä viikolla, mutta viikolla 38 (15.9.-21.9.) se kiihdyttää vielä vauhtia uusien kerhojen voimin. Kerholistalla on mukana myös muutama uusi koulu, joissa Shakkilinnalla ei ole ollut toimintaa aikaisemmin.

Shakkilinnalla on syyskaudella 2014 kerhotoimintaa Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä ja Pirkkalassa. Vireille on tässä vaiheessa laitettu jo 22 kerhoryhmää, mutta uusiakin kerhoja saattaa vielä järjestyä.

Uutisen myötä Shakkilinna toivottaa mukavaa kerhokautta kaikille!

Kevätkauden suklaashakit Tampereelle ja Kangasalle!
28.5.2014

Shakkilinnan kerhokauden päättävä perinteinen suklaashakkiarvonta on nyt pidetty. Arvonnassa suklaashakin itselleen voittivat kaksi Shakkilinnan kerholaista, jotka ovat olleet toiminnassa ahkerasti mukana kevätkaudella.

Toinen onnekas oli tamperelainen Svenska Samskolanin shakkikerhon kerholainen Maisa. Toinen voittaja löytyi puolestaan Kangasalta, kun arpaonni suosi Liuksialan koulun shakkikerhossa pelaavaa Eeroa. Onnittelut voittajille! Tuo maistuva suklaashakki on tamperelaisen suklaatehdas Dammenbergin tunnettua laatua.

Onnellisilla voittajilla oli todellakin onni matkassa, sillä arpalippuja tuli arvontaan yhteensä 183. Jokainen Shakkilinnan kerholainen nimittäin saa automaattisesti arpalipun arvontaan, jos on osallistunut kerhotoimintaan kauden aikana.

Tämän uutisen myötä Shakkilinnan kerhotoiminta siirtyy kesäkerhoa lukuun ottamatta kesätauolle. Syksyn kerho-ohjelma ilmestyy kesän lopulla sivustolle, ja sitä päivitetään syksyn mittaan.

Sadepäivinä kannattaa käydä www.avainsiirto.fi-sivustolla, jottei hauska lomatekeminen olisi säästä kiinni. Hyvää kesää ja oikein aurinkoisia päiviä kaikille!

Shakkilinnan valmennuksessa ollut shakkimestari kirjoitti 11 laudaturia!
20.5.2014

Oululainen shakkimestari Jere Huovinen teki tämän kevään abiturienttien ennätyksen kirjoittamalla 11 laudaturia.

Shakilla on tutkitusti ajattelutaitoja kehittäviä vaikutuksia, joten varmasti myös Huovisen kynät ovat teroittuneet shakin ansiosta.

Huovinen on ikäryhmässään Suomen parhaita. Tämänhetkinen vahvuuslukusijoitus on Suomen kakkonen seloluvulla 2188. Huovinen nousi shakkimestariksi viime vuonna, jolloin hän oli mukana Shakkilinnan valmennustiimin vetämässä Suomen Shakkiliiton nettivalmennuksessa.

Lue Huovisen haastattelut: Ilta-Sanomien, MTV3:n ja YLE:n nettisivulta.

Härmälän ja Moision koulut koulujoukkueiden Suomen mestareiksi!
10.5.2014

Tampereen seudun koulujoukkueiden mestaruudet omissa sarjoissaan 30.3. voittaneet Härmälän koulu ja Moision koulu jatkoivat huippusuorituksiaan voittamalla omien sarjojensa Suomen mestaruudet 3.-4.5. pelatuissa koulujoukkueiden SM-kilpailuissa!

Härmälän koulu voitti 1-3-luokkien sarjan ja Moision yläkoulun sarjan.

Härmälän koulun mestarijoukkue: Atta Palttala, Veeti Huotari, Tuure Luosto ja Riccardo Castagno

Moision koulun mestarijoukkue: Niko Poranen, Toni Poranen, Noa Järvensivu ja Akseli Kauppi

Mestarijoukkueet löytyvät kuvagalleriastamme.

Shakkilinnan väki historian kirjoihin - Karttunen meni mestaruuksissa Böökin ohi!
29.4.2014

Mika Karttunen voitti 17.-25.4. Helsingissä pelatun shakin Suomen mestaruuskilpailun. Kilpailuun kelpuutettiin 10 Suomen parasta pelaajaa, jotka valittiin vahvuuslukujärjestyksessä.

Karttunen selvitti turnauksen yhdeksän peliä häviöttömällä tuloksella muita Suomen huippuja vastaan: Karttunen voitti viisi peliä ja neljä päättyi tasapeliin. Toiseksi tuli viisikertainen Suomen mestari Joose Norri ja kolmanneksi vuonna 2011 Suomen mestaruuden voittanut Mikael Agopov.

Karttusen voitto oli historiallisesti merkittävä, sillä voitollaan Karttunen ohitti Suomen mestaruuksissa suomalaisen shakkilegendan Eero Böökin (1910-1990), joka ehti uransa aikana voittaa yhteensä kuusi mestaruutta. Böök oli ensimmäinen suomalainen kansainvälinen shakkimestari. Hänet tunnettiin myös tuottoisana shakkikirjailijana sekä pelaajana, joka saavutti kerran turnauspelissä tasapelin hallitsevaa maailmanmestaria (Aleksandr Alehin) vastaan.

Karttusen seitsemän Suomen mestaruutta oikeuttaa kaikkien aikojen tilastossa toiselle sijalle. Edellä on vain 13 kertaa shakin Suomen mestaruuden voittanut Kaarle Ojanen (1918-2009). Karttunen täyttää toukokuussa vasta 33 vuotta, joten ikänsä puolesta hänellä voisi olla mahdollisuus lyödä Ojasen ennätys, jota on suomalaisissa shakkipiirreissä pidetty ikuisena.

SM2014_mitalistit

Kisajärjestäjän kierrosraportit

Lopputulokset

Tampereen seudun koulujoukkuemestaruus rikkoi ennätyksiä!
7.4.2014

Tampereella 30.3. pelattu koulujoukkueiden mestaruus keräsi osanottajia 34 koulusta. Mukana oli yhteensä 183 pelaajaa, jotka pelasivat 50 eri joukkueessa. Joukkueet olivat alakoulun sarjoissa nelhenkisiä ja yläkoulun puolella kahden hengen duo-joukkueita.

Viime keväänä samainen kisa sai paikalle 136 koululaista, joten shakin suosion voi katsoa kasvaneen merkittävästi Tampereen seudulla.

Kisa sai arvoisensa kunniavieraat, kun Tampereen kaupungin apulaispormestari Olli-Poika Parviainen avasi kisat yhdessä kaupungin hallituksen jäsenen Minna Minkkisen kanssa.

Kilpailujen tulokset

Kilpailujen kuvagalleria

Shakkilinnan toiminnalle nimekkäitä suosittelijoita!
20.3.2014

Shakkilinnan arvokas nuorisotoiminta tavoitti myös kulttuuri- ja koulutus- ja nuorisokysymysten parissa työskentelevän Hannu Takkulan, joka ryhtyi suosittelijaksemme. EU-parlamentaarikon viestin voi lukea täältä.

Toinen uusi suosittelijamme on Tuuli Humina, joka Suomen Mensa ry:n lahjakkaat lapset -ohjelmavastaavana ymmärtää Shakkilinnan tekemän nuorisotyön arvon. Hänen tervehdyksensä löytyy samaisesta linkistä.

Kevätkauden 2014 kerholista on nyt valmis!
13.2.2014

Shakkilinnalla on käynnistyneellä kevätkaudella yhteensä 18 kerhoryhmää. Kerhoja järjestetään 14 koululla Tampereella, Kangasalla, Pirkkalassa ja Lempäälässä.

Lisäksi Shakkilinna tekee kerhokaudella yhteistyötä myös Ahjolan kanssa. Kevään uutuutena on kerholaisten vanhemmille suunnattu aikuisten shakkikerho.

Shakkilinnassa Suomen nopeimmat pikashakkikädet ja -hoksottimet!
11.2.2014

Shakkilinna saavutti taas kisamenestystä, kun Mika Karttunen voitti pikashakin Suomen mestaruuden 1.-2.2.2014. Mestaruus ei ollut Karttuselle ensimmäinen, vaan peräti yhdeksäs lajiaan. Kaikkien aikojen tilastoissa Karttunen on omassa sarjassaan mestaruuksien määrässä, sillä seuraavana tulevilla (Tapani Sammalvuo ja Yrjö Rantanen) on viisi mestaruutta. Samalla Karttunen nousi Suomen ykköseksi pikashakin vahvuuslukulistalla.

Pikashakin Suomen kymmenen kärki 11.02.

1.Karttunen Mika, 2587

2.Sammalvuo Tapani, 2555

3.Kallio Heikki, 2552

4.Pohjala Henri, 2524

5.Nybäck Tomi, 2512

6.Sipilä Vilka, 2495

7.Pihlajasalo Antti, 2481

8.Ebeling Daniel, 2479

9.Laine Heikki,2459

10.Tella Jussi,2441

Kilpailun tarkat tulokset

Pikashakin SM-kilpailujen tiivis historiikki (joukkue ja henk.koht.)

Syyskauden suklaashakit on nyt arvottu!
12.12.2013

Tällä kertaa arpaonni osui Tampereen kristillisen koulun shakkikerhoon ja Aleksanterin koulun shakkikerhoon ("Joka iikka"). Tampereen kristillisen koulun kerhosta arpa suosi Joona Tuomista. Toinen onnelinen voittaja oli Tuomas Vatiainen Joka iikka -kerhosta.

Arvottavat suklaa shakit ovat paikallisen suklaatehdas Dammenbergin laadukasta käsityötä, ja arvoltaan 30 euroa/kappale. Suklaashakin valkoiset nappulat ovat valkosuklaata ja mustat tummaa suklaata. Popsittavaa pelissä on yhteensä 500 gramman edestä! Shakkilinna toivottaa maukkaita pelejävoittajille!

Molemmilla oli todellakin mainio arpaonni, sillä syyskauden arvontaan pääsi automaattisesti osalliseksi kaikki Shakkilinnan kerholaiset, joita oli kaudella yhteensä 198.

Shakkilinnan on arponut suklaashakkeja kerholaisilleen aina kerhokauden päätteeksi joulukuussa ja toukokuussa. Osa kerhoarvontojen onnellista voittajista löytyy myös Shakkilinnan facebook-sivun galleriasta. Sivustoa voi katsoa ilman rekisteröitymistä. Suora linkki suklaashakkien voittajien galleriaan löytyy: täältä

Shakkilinnan kerhokausi päättyy tällä viikolla
12.12.2013

Shakkilinnan syyskauden viimeinen kerho päättyy perjantaina. Uusi kerhokausi alkaa tammikuussa koulujen alkamisen (7.1.2014) jälkeen. Kerhotiedot tulevat nähtäväksi nettisivujen kerho-osioon tammikuun alussa.

Shakkilinna kiittää kaikkia kerholaisia ja kouluja syyskaudesta ja toivottaa hyvää joulua!

Tampereen seudun koululaisten mestaruuskilpailut
2.12.2013

Kilpailut keräsivät 119 koululaista 36 eri koulusta. Suurin määrä osallistujia tuli Tampereelta, mutta mukana oli koululaisia myös Kangasalta, Ylöjärveltä, Pirkkalasta, Lempäälä ja Sastamalasta. Eniten osallistujia (14) oli Sveska Samskolanista, toiseksi eniten Nuolialan koulusta (10) kolmanneksi eniten (9) Härmälän koulusta.

Kilpailun tarkat tulokset

Kilpailun kuvagalleria

Mika Karttunen Koululainen-lehden haastattelussa!
9.9.2013

Koululainen teki haastelun eri lajien taitajista, jotka kertoivat miksi juuri oma laji on se, mitä koululaisten kannattaisi alkaa harrastaa. Hanki harrastus -juttu on luettavissa täältä. Karttusen näkemykset shakista ovat luettavissa sivulta 4.

Shakkilinnan väki ja kerholaiset voittivat kesäloman aikana mestaruuksia!
31.7.2013

Kevätkauden päätyttyä oli Shakkilinnan kerholaisilla mahdollisuus osallistua Tampereella pelattavaan nuorten Suomen mestaruuskilpailuihin.

Mahtavasti kolmisenkymmentä Shakkilinnan shakkaajaa olikin mukana, mutta mitallimenestystä tuli vain yhdessä sarjassa, jossa Atte Palttala voitti alle 8-vuotiaiden Suomen mestaruuden mahtavalla tuloksella. Samassa sarjassa pelasi mainiosti myös Elisabet Hollmèrus, joka oli sarjan paras tyttö. Tarkemmat tulokset ja kuvia kilpailusta

Heti nuorten SM-kilpailun jälkeen pelattiin aikuisten Suomen mestaruudesta. Shakkilinnan opettaja Mika Karttunen pystyi kirkastamaan kahden edellisvuoden hopeatilansa, ja nappasi historiallisen kuudennen Suomen mestaruutensa. Historialliseksi voiton tekee se, että kaikkina aikoina hänen edellään on ainoastaan yksi pelaaja, Kaarle Ojanen. Ojaseen Karttusella riittää matkaa, sillä elämänsä aikana Ojaselle ehti kertyä mestaruuksia yhteensä 13 kappaletta.Tulokset, kuvia ja pelejä.

Kevätkauden suklaa shakit on nyt arvottu!
27.5.2013

Tällä kertaa arpaonni osui Koiviston koulun shakkikerhoon Tampereelle ja Vatialan koulun shakkikerhoon Kangasalle. Koiviston koulusta arpa suosi kerhoon vasta kevätkaudella liittynyttä Matias Ahoa. Vatialan koulun voittaja, Niilo Heikkinen, on sen sijaan käynyt Shakkilinnan kerhossa jo pidempään.

Arvottavat suklaa shakit ovat paikallisen suklaatehdas Dammenbergin laadukasta käsityötä, ja arvoltaan 30 euroa/kappale. Suklaa shakin valkoiset nappulat ovat valkosuklaata ja mustat tummaa suklaata. Popsittavaa pelissä on yhteensä 500 gramman edestä! Shakkilinna toivottaa maukkaita pelejä voittajille!

Molemmilla oli todellakin mainio arpaonni, sillä kevätkauden arvontaan pääsivät automaattisesti osalliseksi kaikki Shakkilinnan kerholaiset, joita oli kaudella yhteensä 208. Heistä kaikki eivät käyneet kerhoissa aivan viikottain, mutta näinkin aktiivisia kerholaisia oli noin 170. Kevätkaudella 2013 Shakkilinnan toimintaan tutustui yhteensä yli 220 koululaista.

Onnellisten voittajien kuvat löytyvät Shakkilinnan facebook-sivun galleriasta. Sivustoa voi katsoa ilman rekisteröitymistä. Suora linkki suklaa shakkien voittajien galleriaan löytyy täältä: Kerholaisarvonnan voittajat.

Shakkilinnan kerholaiset vuoden 2013 Suomen mestareita 1-3-luokkien sarjassa!
15.4.2013

Tampereen seudun alakoulujen mestaruusturnauksen 1-3-luokkien sarjan vakuuttavasti voittanut Härmälän koulun joukkue jatkoi voittokulkuaan viime viikonloppuna 13.-14.4.2013 Espoossa, voittamalla koulujoukkueiden Suomen mestaruusturnauksen 1-3-luokkien sarjassa.

Kilpailun voitto ratkesi vasta viimeisellä kierroksella, kun Härmälä voitti 3-1 hopealle tulleen helsinkiläisen Cygnaeus lågstadiumin. Viidestä ottelustaan Härmälä voitti neljä, yksi ottelu päättyi tasatulokseen 2-2. Härmälän koulun joukkueessa pelasivat Niko Palttala (4 pistettä 5 pelistä), Atte Palttala (5/5), Tuure Luosto (3/5) ja Veeti Huotari (3/5).

Mitalistit, 1-3-sarja:

1.Härmälän koulu, Tampere (9 ottelupistettä, 15 joukkuepistettä)

2.Cygnaeus lågstadium, Helsinki (8,14))

3.Nissnikun koulu, Kirkkonummi (7,13))

Kilpailun kaikki tulokset

Kuvia mestarijoukkueesta ja muista kilpailuun osallistuneista Shakkilinnan kerholaisista löytyy täältä.

Shakkilinnan väki palkittavina Raatihuoneella!
12.4.2013

Mika Karttunen ja Heikki Lehtinen palkittiin vuoden 2012 saavutuksista mestariurheilijoiden palkitsemistilaisuudessa Tampereen raatihuoneella. Karttunen ja Lehtinen olivat voittamassa Tammer-Shakille seurajoukkueiden Suomen mestaruutta kaudella 2012-2013. Lisäksi Karttunen nappasi henkilökohtaisen ja joukkuepikashakin Suomen mestaruuden vuonna 2012.

Kuvia palkitsemistilaisuudesta on Shakkilinnan facebook-sivulla.

Shakkilinnan väki mediassa!
13.2.2013

Lähiaikoina Mika Karttunen ja Heikki Lehtinen ovat esiintyneet kahdessa lehtijutussa. Jonkin aikaa sitten Aamulehti teki jutun shakin kehittävästä vaikutuksesta, jossa Lehtistä haastateltiin. Hän kertoi myös shakin roolista osana Singaporen koulujärjestelmää ja shakin opettamisesta valinnaisaineena Suomessa. Koko juttu on luettavissa Shakkilinnan facebook-sivulla.

Kymen Sanomat teki hiljattain jutun Karttusesta pikashakin SM-kilpailun yhteydessä. Juttu tehtiin ennen kilpailun finaalia, jossa Karttunen sijoittui lopulta kolmanneksi. Koko juttu on luettavissa Shakkilinnan facebook-sivulla.

Suklaa shakki arvonnan voittajat selvillä!
2.12.2012

suklaashakkivoittaja

Suklaa shakkien syyskauden arvonta on suoritettu ja kaksi onnellista voittajaa on nyt selvillä! Suklaa shakin voittivat Eemeli Rintamäki Liuksialan koulun shakkikerhosta ja Magnus Baldwin Aleksanterin koulun shakkikerhosta. Heillä oli todellakin onnea, sillä arvonnassa oli mukana 189 kerholaista! Kuvassa Magnus, toinen voittajista. Onnittelut voittajille!

Shakkilinna ja Tammer-Shakki mukana Metso-kirjaston huomisessa (10.11.) pelipäivässä!
9.11.2012

Shakin viisinkertainen Suomen mestari Mika Karttunen ja Tammer-Shakin puheenjohtaja Kai Muttilainen esittelevät tamperelaisille shakkia 10.11. kansallisena pelipäivänä. Ohjelmassa on muun muassa sokkoshakkia, jota Mika Karttunen pelaa innokkaita haastajia vastaan. Lisätietoa tapahtumasta Tampereen kaupungin nettisivuilla.

II Eloisa leirin parhaat palat on julkaistu Shakkilinnan facebook-sivun kuvakansiossa!
5.10.2012

Elokuun alussa 6.-10.8. pidetyllä shakkileirillä oli shakin pelaamisen ja opetuksen lisäksi monenmoista aktiviteettia. Maanantaina kerättiin omat nappulat luonnosta ja pelattiin niillä turnaus, lisäksi pelattiin live-shakki cup, jossa hyvästä tasapainosta oli hyötyä. Tiistaina pidettiin shakkijoukkueen paras nimi keksimiskilpailu ja pelattiin keksityillä joukkueilla tandem-cup. Keskiviikkona shakkisuunnistettiin eli etsittiin rasteja ratkottiin rastien tehtäviä. Torstaina pelattiin shakkivesisotaa ja -polttopalloa. Leiri huipentui perjantaina pelattuun leirin mestaruusturnaukseen ja suklaashakkiarvontaan.

Siirry leirikuva-albumiin . Kannattaa muuten lukea myös kuvatekstit!

Suklaashakkiarvonnan voitot Messukylän ja Naistenmatkan kouluille!
21.5.2012

suklaashakkivoittaja1 suklaashakkivoittaja2

Kevään suureen suklaashakkiarvontaan pääsi osalliseksi 144 Shakkilinnan kerholaista, joista kaksi onnekasta saivat omakseen Dammenbergin suklaatehtaan mainion suklaashakin!

Arvontaan olivat oikeutettuja kaikki kevätlukukauden 2012 aikana Shakkilinnan kerhotoimintaan osallistuneet koululaiset. Arvonnan mainioista tuotteista on kerrottu tarkemmin nettisivuillamme.

Tällä kertaa onni suosi Messukylän ja Naistenmatkan koulun shakkikerhoja, kun arpa tarjosi makoisia pelihetkiä Messukylän koulun shakkikerhon Ilari Ilveskoskelle ja Naistenmatkan koulun Markus Heinoselle! Onnittelut voittajille!

Kesän parhaan leirin ajankohta on nyt selvillä!
5.4.2012

nappulashakki

Viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetty Eloisa shakkileiri saa odotetusti jatkoa, kun järjestelyistä vastaavat Shakkilinna, Tammer-Shakki ja Pirkkalan seurakunta löysivät kaikille sopivan ajankohdan kesän päättävällä viikolla 6.-10.8.2012.

Shakkilinna vastaa tänäkin vuonna toiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta, mutta tärkeässä roolissa ovat myös Tammer-Shakki ja Pirkkalan seurakunta, jotka mahdollistavat panoksellaan sen, että tänäkin vuonna Eloisa shakkileiri on Suomen paras! Tammer-Shakki vastaa lähinnä käytännön järjestelyistä, kuten maukkaasta leiriruokailusta. Pirkkalan seurakunta puolestaan tarjoaa ihanteelliset leiritilat: viileän viihtyisät sisätilat ja askeleen päässä luonnosta olevat ulkotilat tarjoavat mainiot puitteet monenlaiselle tekemiselle. Leiripaikka sijaitsee noin 7 kilometrin päässä Tampereen keskustasta (Kouluportinkuja 1, Pirkkala).

Pääpiireiltään leiri tulee olemaan hyvin samantyyppinen kuin viime vuonna, joten monipuolista ja mielenkiintoista aktiviteettia riittää jokaiselle päivälle! Ajatuksena on, että viime kesän leiristä otetaan mukaan parhaat ideat ja lisäksi kehitetään uutta ja hauskaa tekemistä. Viime vuonna suurta suosiota nauttivat muun muassa shakkisuunnistus ja simultaani itsetehdyillä metsännapeilla.

Leiristä tiedotetaan tarkemmin kevään aikana, mutta viime kesän tunnelmia voi jo aistia facebook-sivustollamme olevasta kuvagallerioista Eloisa 1 ja Eloisa 2. Lisäksi viime vuoden leiriesitteestä saa vihjettä ja fiilistä, millaista meininkiä on luvassa tänäkin kesänä! Myös oheinen kuva on viime kesän leiriltä, jossa opetusryhmä oli kirjaimellisesti sisällä opetettavassa loppupelissä!

Kasparov ja Shakkilinna yhteistyöhön!
1.4.2012

Shakin entinen maailman mestari Garry Kasparovin perustama Kasparov Chess Foundation pyrkii edistämään shakin asemaa kansainvälisesti. Toiminnan fokuksena on edistää shakin käyttöönottoa opetusvälineeksi kouluihin. Kasparovin vierailut muun muassa Ranskassa ja Turkissa ovat vieneet asiaa merkittävästi eteenpäin kyseisissä maissa.

Shakkilinnan yhteydenottoa Kasparoviin rohkaisi Euroopan parlamentin julkilausuma, jonka aikaan saamiseksi Kasparov Chess Foundation teki merkittävää työtä. Euroopan parlamentin julkilausumassa kehotetaan komissiota ja jäsenvaltioita kannustamaan Shakkia kouluihin projektin käynnistymistä maiden koulutusjärjestelmissä. Perusteluina ovat muun muassa shakin vaikutukset, jotka kehittävät yksilöä ja mahdollistavat erilaisen oppimisen sekä edistävät yhteisöllisyyttä ja torjuvat syrjäytymistä.

Kasparov suhtautui erittäin myönteisesti yhteistyömahdollisuuksiin Shakkilinnan kanssa, jonka tavoitteena on parantaa shakin asemaa ja yhteiskunnallista merkittävyyttä Suomessa. Shakkilinnan ja Kasparovin yhteistyön toimintasuunnitelma ydinkohtineen on luettavissa tästä.

Shakkilinnan kerholaisille hieno menestys Koulujoukkueiden SM-kilpailuissa 17.-18.3.2012!
21.3.2012

koulujoukkueiden_sm_palkintojenjako

Parhaimpiin tuloksiin Shakkilinnan koulukerhoista ylsivät Vahannan koulu (Ylöjärveltä) ja Lentävänniemen koulu Tampereelta. Molemmat pelasivat luokkien 4-6-sarjassa, jossa hopeaa nappasi Vahannan koulu ja pronssia Lentävänniemen koulu. Vahannan joukkueessa pelasivat Niko Poranen, Toni Poranen, Noa Järvensivu ja Luukas Järvensivu. Lentävänniemen koulun joukkue oli: Kim Forsbacka, Niko Usvajärvi, Eero Helanti, Jani Kesola ja Aarne Helanti.

Kuvassa palkittavana Vahannan ja Lentävänniemen joukkueet sekä kansainvälinen mestari Mika Karttunen ja Tammer-Shakin puheenjohtaja Kai Muttilainen, jotka jakoivat palkinnot. Palkittavat vasemmalta: Toni Poranen, Niko Poranen, Noa Järvensivu, Luukas Järvensivu, Kim Forsbacka, Niko Usvajärvi, Eero Helanti, Jani Kesola ja palkintoa hakemassa Aarne Helanti.

Shakkilinnan väki keräsi koulujoukkueiden SM-kisoihin joukkueen yhdeksältä eri koululta. Joukkueen saivat kilpailuihin Koiviston koulu, Johanneksen koulu, Messukylän koulu, Linnainmaan koulu, Lentävänniemen koulu, Härmälän koulu, Raholan koulu, Vahannan koulu (Ylöjärvi) ja Naistenmatkan koulu (Pirkkala). Yhteensä mukana oli 39 shakkilinnalaista, joista 9 palkittiin mitalilla hienosta suorituksesta.

Parhaimpiin yksilösuorituksiin ylsivät:

1.pöytä: Veikko Laitamäki 4,5 pistettä 5 pelistä (Messukylän koulu)

2.pöytä: Niko Usvajärvi 4/5 (Lentävänniemen koulu)

3.pöytä: Eero Helanti 4/5 (Lentävänniemen koulu)

4.pöytä: Luukas Järvensivu 4/5 (Vahannan koulu)

Suomen mestaruuksia ropisee Shakkilinnaan!
14.3.2012

Lehtinen ja Karttunen voittivat seurajoukkueiden Suomen mestaruuden Tammer-Shakin joukkueessa. Tammer-Shakki otti Suomen mestaruuden jo toisen kerran peräkkäin. Kilpailun tulokset ja pelit löytää seuraavilta sivustoilta:

Suomen Shakkiliitto: Tulokset

Shakkinetin liigapalsta: Pelit

Tammer-Shakki: Mestarijoukkue

Karttunen kahmi pikashakissa kahdeksannen kultamitalinsa!
13.3.2012

Mika Karttunen voitti pikashakin Suomen mestaruuden jo kahdeksannen kerran. Mestarin ja järjestäjien kisatunnelmia ja ajatuksia pikashakista voi lukea juuri ennen kilpailua tehdystä Keskisuomalaisen jutusta (julkaistu 4.3.). Kisan kulusta ja lopputuloksista voi lukea esimerkiksi Aamulehden sivuilta (julkaistu 8.3.).

Shakkilinna ja Dammenberg-suklaatehdas aloittavat yhteystyön!
1.3.2012

Dammenberg on Pirkanmaalainen suklaatehdas, joka valmistaa monenlaisia erikoissuklaita. Shakkiväkeä erityisesti kiinnostaa heidän tuotevalikoimastaan löytyvä suklaashakki, jonka nappuloilla pystyy ihan oikeasti pelaamaan. Vastustajan nappuloiden syöminen on aina mieluista, mutta näillä pelatessa erityisen maukasta, totesi moninkertainen shakin Suomen mestari ja kansainvälinen mestari Mika Karttunen testatessaan suklaashakkia.

Dammenberg tarjoaa kerholaisillemme kaksi suklaashakkia Shakkilinnan kevätarvontaan! Kevätarvonta suoritetaan toukokuun lopussa, jolloin kaksi onnekasta Shakkilinnan kerholaista palkitaan suklaashakilla. Arvontaan osallistuvat automaattisesti kaikki kerholaiset, jotka ovat käyneet kerhossa kevätkaudella 2012. Onnelliset voittajat julkistetaan toukokuun lopussa!

Suklaashakkeja voi tilata itselleen Shakkilinnan kautta. Tarkemmat tiedot tuotteesta löydät nettisivuiltamme kohdasta Muut tuotteet. Dammenbergin muihin tuotteisiin pääsee tutustumaan heidän nettisivujensa kautta:www.dammenberg.fi/

Tampereen kaupunki palkitsi jo viidennen kerran Lehtisen ja Karttusen!
28.2.2012

Heikki ja Mika Raatihuoneella 2012

Heikki Lehtinen ja Mika Karttunen palkittiin mestariurheilijoiden palkitsemistilaisuudessa helmikuussa 2012.

Lehtinen sai tunnustuksen olemalla mukana voittoisassa Tammer-Shakin liigajoukkueessa kaudella 2010-2011. Myös Karttunen oli mukana joukkeessa, mutta ilman sitäkin kutsu olisi tullut henkilökohtaisesta pikashakin Suomen mestaruudesta.

Molemmille mestareille palkitsemistilaisuus oli jo viides!

"Mukavat juhlat ja toivottavasti ensi vuonna uudestaan", mestarit totesivat.

Shakkilinnan kerholaiset keräsivät Koululaisten SM - kisoissa 8964 selopistettä!
28.11.2011 klo 9.00

Uusilla pelaajilla lähtöluku oli 1000 ja jokaiselle ropisi yli 200 pistettä lisää. Tästä on kiva lähteä kasvattamaan selopistepussia.

Selopisteiden avulla saa samantasoisia vastustajia pelikavereiksi turnauksissa. Lisäksi se on muisto pelatuista peleistä ja kertoo kuinka hyvin on pärjännyt. Seloluvun kehitystä on kiva seurata ja sillä voi asettaa itselleen tavoitteita ja iloita saavutuksista jotka liittyvät rakkaaseen peliin.

Tässä on shakkilinnalaisten uudet vahvuusluvut:

E. Jylhä1293
N. Poranen1470
E. Viitanen1355
T. Poranen1304
K. Forsbacka1385
T. Hyytiäinen1364
N. Usvajärvi1275
A. Vähäsantanen 1346
K. Halme1307
T. Hietala1279
N. Hätönen1329
J. Julkunen1366
R. Kantell1285
J. Keskinen1304
S. Kärki1279
T. Lehtinen1297
N. Palttala1287
A. Pitkänen1202
H. Pitkänen1225
V. Putkisaari1298
A. Riihioja1255
N. Salisma1250
V. Salo1187
S. Santamäki1271
O. Simola 1223
J. Takala1344
V. Virintie 1326
A. Virta1338
A. Visuri1240
V. Laitamäki1360

Viikonloppuna pelattiin Tampereella koululaisten SM-kisat
31.10.2011 klo 9.00

Shakkilinnan kerhoista osallistui 30 lasta, joista moni pelasi hienosti ensimmäisen oikean shakkiturnauksensa.

Shakkilinnan kerholaisten parhaat tulokset sarjoittain:

  C-ryhmä
 • Elina Jylhä (15. sija)
  D-ryhmä
 • Niko Poranen (7. sija)
 • Toni Poranen (12. sija)
 • Eetu Viitanen (19. sija)
  E-ryhmä
 • Joonas Julkunen (15. sija)
 • Veikka Putkisaari (19. sija)
 • Niko Palttala (20. sija)

Mainittakoon vielä, että kukaan Shakkilinnan pelaajista ei jäänyt ilman pisteitä ja jokainen onnistui voittamaan ainakin yhden pelin! Hienosti pelattu.

Katso turnauksen kaikki tulokset: Koululaisten SM 2011 tulokset

Katso kuvia turnauksesta: Koululaisten SM 2011 kuvagalleria

Heikki Lehtinen toi shakin opettajien tietoisuuteen Opettaja-lehdessä!
31.10.2011 klo 9.00

Heikki Lehtinen kertoo shakista tuoreimmassa Opettaja-lehden numerossa.

Lue juttu Opettaja-lehdestä: Shakkipedagogiikan lähetti

Suomen Shakkiliiton valmennusryhmien aikatulut päätetty
8.10.2011 klo 16.09

Tarjolla on kolme ryhmää, joihin kaikkiin voi vielä ilmoittautua!

Shakkiliiton valmennusryhmien aikataulut

Shakkilinna vastaa Suomen Shakkiliiton nuorisovalmennuksesta kaudella 2011-2012
29.9.2011 klo 01.37

Suomen Shakkiliiton valmennusryhmä jatkaa toimintaansa lokakuussa 2011! Vetovastuu siirtyy Shakkilinnan perustajille Mika Karttuselle ja Heikki Lehtiselle, jotka ovat molemmat shakin Suomen mestareita, kansainvälisiä mestareita ja kokeneita shakkivalmentajia. Karttusen ja Lehtisen lisäksi valmennustiimiin kuuluu Suomen kärkipelaaja, suurmestari Tomi Nybäck.

Lisää tietoa valmennusryhmästä ja siihen ilmoittautumisesta:

Shakkiliiton valmennusryhmä 2011-2012

Eloisan shakkilerin leirikuvat nähtävillä!
26.9.2011 klo 9.52

Nyt syksyllä on kiva muistella kesää ja Eloisaa shakkileiriä 2011! Tässä iso paketti leirikuvia muistin virkistykseksi kahdessa osassa:

Eloisan shakkileirin leirikuvat

Eloisan shakkileirin leirikuvat osa 2

Heikki Lehtinen Aamulehdessä
28.8.2011 klo 15.24

Shakkilinnan opettaja Heikki Lehtinen kertoo lyhyesti shakista Aamulehden Hyvät Harrasteet -liitteessä.

Heikki Lehtinen kertoo shakista

Shakkiaiheisia lastentapahtumia!
16.8.2011 klo 10.33

Lapset vastaan aikuiset shakkikamppailu 26.8. ! Mika Karttusen juontama kamppailu Hervannan kauppakeskus DUOssa:

Hervanta päivä

Tullintori muuttuu shakkilinnaksi 2.-3.9. ! Lastentapahtumassa paljon shakkiaiheista kivaa:

Tullintorin lastentapahtuma

Shakkilinnan ja Tammer-Shakin juniori-illat alkavat!
11.8.2011 klo 15.33

Juniori-illat alkavat Shakkilinnan ja Tammer-Shakin yhteistyönä uudella hienolla kahden kerhon kokonaisuudella. Illat lähtevät pyörimään 15.8.2011 Pyynikin palloiluhallilla, jolloin kausi starttaa luovuuskerholla ja heti tiistaina pääsee kasvattamaan taitojaan kilpakerholle.

Tervetuloa, Pyynikillä nähdään!

Lisää tietoa illoista esitteessä: Shakkilinnan ja Tammer-Shakin juniori-illat

Kesän huipentaa Shakkilinnan, Tammer-Shakin ja Pirkkalan seurakunnan yhteistyössä järjestämä kesäleiri 1.-5.8.2011
30.6.2011 klo 8.55

Eloisa shakkileiri lähestyy! Leiripaikalla meitä odottavat isot ja hienot sisätilat, sekä lähistöllä uimaranta ja pelikenttä. Puitteet ovat erinomaiset ja tiedossa on paljon kivaa opetusta, ohjelmaa, pelejä ja leikkejä. Shakkileirin ohjaajina meillä toimivat Mika, Heikki ja Seppo. Lämpimästi tervetuloa!

T: Shakkilinnan väki

Lue juttu leiristä Pirkkalainen-lehdestä: Shakki ei vaadi harmaata partaa

Katso Eloisan shakkileirin esite: Eloisa Shakkileiri

Tammer-Shakin pitkäaikainen vastaava junioriohjaaja Shakkilinnan työntekijäksi!
1.8.2011 klo 06.00

Seppo Pihlajamäki aloittaa Shakkilinnan työntekijänä. Pihlajamäki on kokenut ja ammattitaitoinen shakinohjaaja.

Lisää tietoja uudesta työntekijästämme esittelysivulla: Shakkilinnan väki

Shakkilinnan Jyväskylän opettaja Frans Valli korottui mestariksi Helsingin pääsiäisturnauksessa!
27.4.2011 klo 10.30

Shakkilinna ja Niinistö Ideaparkissa lauantaina!
24.3.2011 klo 01:15
Heikki Mika ja Sauli Ideaparkissa

Shakkilinna on mukana Ideaparkin suuressa shakkitapahtumassa lauantaina 26.3.Tapahtuman ohjelma: klo 10-12 Shakkilinnan tehtävärata nuorille, klo 12 Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö kohtaa haasteottelussa juniorimestari Maria Larionovan, klo 12.30 Kansanedustaja Arto Satosen simultaani 12 pelaajaa vastaan. Tervetuloa osallistumaan tapahtumaan!

Tapahtumassa juhlitaan samalla myös shakkikerho Tammer-Shakin saavuttamaa joukkueiden Suomen mestaruutta. Tammer-Shakin joukkueessa pelasivat myös Shakkilinnan opet Mika Karttunen ja Heikki Lehtinen.

Shakkitapahtuman esite

Shakkilinnan väelle lisää mestaruuksia: Mika Karttunen ja Heikki Lehtinen olivat mukana voittamassa Tammer-Shakille seurajoukkueiden Suomen mestaruutta.
17.3.2011 klo 23:50

Shakkilinnaan uutta verta: Rauno Järvinen, Frans Valli ja Markku Iivonen.
11.3.2011 klo 08:00

Tampereen kaupunki palkitsi vuoden 2010 mestariurheilijat. Palkittujen joukossa shakin Suomen mestari Mika Karttunen.
22.2.2011 klo 20:00

Mika Karttunen valittiin vuoden 2010 shakinpelaajaksi!
20.1.2011 klo 10:00

Shakin päivän tapahtuma Koskikeskuksessa 16.1.
3.1.2011 klo 19:15
Tervetuloa mukaan! Lue lisää Tapahtumat-osiosta.

Shakkilinna toivottaa mainiota joulua ja onnellista uutta vuotta!

Shakkilinnan internetsivusto on avattu yleisölle
4.12.2010 klo 18:00
Shakkilinnan koulukerhotoiminta käynnistyy tammikuussa 2011. Meillä on vielä tilaa uusille kerhoille, eli ota yhteyttä, jos haluaisit koulullesi shakkikerhon.

© Shakkilinna  |  info @ shakkilinna . fi | Tampere