Slider

Shakkilinna on kehittävän harrastamisen asialla.

Shakki on tutkitusti ajattelutaitoja kehittävä harrastus ja useassa maassa se on osa koulutusjärjestelmää. Shakki on myös kansainvälisesti suosittu urheilulaji. Virallisia kilpailuja järjestetään yli 180 valtiossa. Maailman shakkiliitto FIDE:n tekemän tutkimuksen mukaan noin 600 miljoonaa ihmistä pelaa shakkia.

Shakkilinna tarjoaa mahdollisuuden nauttia shakista ja edistää suomalaista shakkia.

Shakkilinna järjestää shakkikerhoja ja tuottaa oppimateriaaleja shakkikerhojen ohjaajien ja opettajien käyttöön sekä itsenäisesti shakkia opiskeleville. Lisäksi järjestämme leirejä, koulutuksia ja tapahtumia. Lapsille ja nuorille suunnattuna shakkikerhotoimintaa järjestetään tällä hetkellä laajasti Helsingin, Tampereen ja Porvoon seudulla.

Shakkilinna tuottaa monipuolisesti erilaisia oppimateriaaleja: shakkivihkoja koulukerhoihin (5 erilaista), kilpakerhon materiaaleja kilpapelaajille, Avainsiirron tehtäväkokonaisuuksia (kaikentasoisille) ja shakin opetusvideoita (perusteita ja valmennusta).

Shakkilinna nostaa suomalaisen kilpashakin tasoa.

Kilpailulajina shakkiin suhtautuville Shakkilinna tarjoaa mahdollisuuden valmennukseen ja omatoimiseen harjoitteluun. Shakkilinnan tavoitteena on olla selkeästi laadukkaimman ja kattavimman valmennusmahdollisuuden tarjoaja Suomessa. Shakkilinnan valmennettaviin kuuluu useita ikäryhmiensä suomenmestareita, mitalisteja sekä muita kärkipelaajia – jopa Pohjoismaiden mestari. Viiden aktiivisen valmennusvuoden aikana on saavutettu myös historiallisia ennätyksiä: ikäryhmän vahvuuslukuennätys sekä ensimmäinen suomalaisen voittama nuorten shakin Euroopan mestaruus.

© Shakkilinna | info @ shakkilinna . fi