Muut tuotteet

Kaikki tuotteet tilataan ilmoittamalla sähköpostilla (osoitteeseen info@shakkilinna.fi):

  • Mitä tuotteita ja kuinka paljon niitä tilaatte
  • Osoite, jonne tilaus toimitetaan
  • Tilaajan/maksajan nimi
  • Vastaanottajan puhelinnumero (posti lähettää siihen saapumisilmoituksen)

Laitamme laskun tulemaan sitten, kun tiedämme toteutuneet lähetyskulut, jotka riippuvat tilauksen koosta. Lasku lähetetään sähköpostin liitetiedostona (verkkolasku on myös mahdollinen).


Tästä listaus ja linkit eri tuotteisiin:

Suklaashakki

Shakkisetti

Shakkikello

Shakkikirja: Suomalainen pikashakin mytologia – viiden minuutin shakkia

Shakkikirja: 2000-luvun shakkistrategia (PAINOS LOPPUUNMYYTY!)

Shakki, matti! – Joka kodin shakkiopas (Ilmestyy 18.2.2022)


Shakkikirja: Suomalainen pikashakin mytologia – viiden minuutin shakkia ( ISBN 978-952-94-0786-6 )

Shakkilinnan opettajan Mika Karttusen kirja (2018, 50 sivua) opettaa kaiken oleellisen pikashakista ja perehdyttää lukijan suomalaiselle pikashakkikulttuurille tyypillisiin sanontoihin ja ilmiöihin.

Takakannen teksti: Pikashakki on aina ollut suomalaisille erityisen rakas shakin muoto. Jokakesäinen joukkuepikashakin Suomen mestaruus -kilpailu houkuttelee satoja pelaajia yhteen hakkaamaan pikapeliä koko viikonlopun. Näin on ollut jo vuosikymmeniä. Tällainen viehtymys pikashakkiin on kansainvälisestikin ajatellen ainutlaatuista.

Pikapelien ohessa vaihdetaan perinteisesti vanhoja viisauksia ja keksitään uusia. Niihin oikealla tavalla perehtymällä voi päästä jo hyvin lähelle pikashakin perimmäistä olemusta. Kaikesta sanotusta ei kuitenkaan ole opiksi, sillä pikashakkiin kuuluu huumori – myös erityisen hurtti sellainen. Mikä sitten on totta? Mikä tarua? Tätä tiedon ja uskomusten vyyhtiä lähti purkamaan pikashakin 12-kertainen Suomen mestari Mika Karttunen, joka toimii teoksessa oppaanamme.

Karttunen on pelannut tuhansia pikashakkipelejä itse, keskustellut paljon muiden mestareiden kanssa aiheesta sekä kuunnellut pikashakissa vaikuttaneiden kertomuksia ja kokemuksia vuosikymmenten varrelta. Mukaan on tarttunut hurja määrä tietoa, tarinoita ja lentäviä lauseita, jotka ovat aiemmin siirtyneet sukupolvelta toiselle vain suullisena perimätietona.

Kirjan hinta on 15 euroa (sis. ALV 10%). Postitettuihin kirjoihin lisätään toimituskulut.

Shakkikirja: 2000-luvun shakkistrategia ( ISBN 978-952-68254-1-0 )

Shakkilinnan opettajan Mika Karttusen kirjoittama kirja (2015, 210 sivua) avaa shakkistrategian salat.

Takakannen teksti:Seitsenkertainen shakin Suomen mestari Mika Karttunen tuo shakkistrategian 2000-luvulle selkeällä ja havainnollistavalla tavalla. Kirjan opit perustuvat klassisen shakkistrategian tukipilareille, mutta niiden merkityksiä ja painotuksia on päivitetty kilpashakin nykytilan vaatimuksia vastaavaksi. Lähtökohtana on maailman kärjen yleisin pelaajatyyppi – dynaaminen asemapelaaja.

Kirjassa pureudutaan strategisten teemojen ytimeen selittämällä auki mestaripelejä ja antamalla esimerkkejä, kuinka pelaajan tulisi ajatella strategisia päätöksiä vaativissa tilanteissa. Havainnollistavat esimerkit, mielenkiintoiset mestaripelit ja jokaisen luvun lopussa oleva tehtäväosio strategisine kysymyksineen antavat mahdollisuuden nauttia shakin opiskelusta.

Karttusella on peliansioidensa lisäksi pitkä shakkipedagoginen tausta. Hän on opettanut sadoille koululaisille shakin säännöt, valmentanut Suomen huippujunioreita ja laatinut valmennusta ja opetusta varten tuhansia harjoitteita ja shakkitehtäviä. 2000-luvun shakkistrategia avaa strategian ytimen ainutlaatuisella tavalla sekä shakin opettajan että kilpapelaajan näkökulmasta.

Kirjan hinta on 20 euroa (sis. ALV 10%). Postitettuihin kirjoihin lisätään toimituskulut. PAINOS LOPPUUNMYYTY.

Shakkikirja: Shakki, matti! – joka kodin shakkiopas (ISBN 9789523810648)

Shakkilinnan opettajan Mika Karttusen kirjoittama uutuuskirja (2022, 448 sivua). Sidottu, kovakantinen, piirroskuvitettu. (ilmestyy 18.2.2022).

Teos lähtee aivan perusteista liikkeelle, mutta etenee jo sääntöosiossa sisältöihin, joista kilpapelaajatkin voivat saada uusia ideoita peleihinsä. Varsinaisten oppisisältöjen lisäksi kirjassa on mielenkiintoisia “Tiesitkö että” -osioita ja maailmanmestareiden ja muiden huippujen syvällisiä ja mielenkiintoisia sitaatteja. Lukemisen sujuvuutta tukee myös kirjan värillisyys ja yli 800 kuvioasemaa.

Kirja pyrkii tuomaan shakin eri puolia esiin siten, että sen taiteellinen, tieteellinen ja urheilullinen puoli olisivat hyvin edustettuina. Huippushakin historiasta kiinnostuneille on erityisen mielenkiintoinen kirjan päättävä mestaripeliosio, jossa käydään läpi kaikki vuosien 1886-2021 MM-ottelujen taisteluparit läpi siten, että näistä jokaista on käsitelty kirjassa analysoidun pelin verran. Analyysit ovat tekstipainotteisia, eli kantavana ideana on ollut selittää tarkasti peleissä tapahtuneita strategisia valintoja. Taktiikan osalta käsitellään olennaiset muunnelmat.

Takakannen teksti: Shakin seitsenkertainen Suomen mestari Mika Karttunen on opettanut iätöntä, maailman suosituinta lautapeliä vuodesta 2011 lähtien. Teoksessa Shakki, matti! – joka kodin shakkiopas hän opastaa kaikenikäiset pelistä kiinnostuneet shakin saloihin käymällä läpi, siirrot, säännöt ja muut perusteet. Kattava teos perehdyttää pelaajat myös avauksiin ja loppupeleihin sekä shakin tärkeimpiin taktiikoihin ja strategioihin. Lisäksi kirja sisältää runsaasti tekijän valitsemia ja analysoimia, lukijan shakkiopintoja kehittäviä esimerkkejä mestareiden peleistä kautta aikojen.

Kirjan hinta on 34,5 euroa (sis. ALV 10%). Postitettuihin kirjoihin lisätään toimituskulut.

Suklaashakki: Syö vastustajasi laudalta!

suklaashakki

Tässä mainio joululahjaidea shakin ystävälle! Suklaashakki on suomalaista allergiavapaata laatutyötä suoraan suklaatehdas Dammenbergilta!

Nappulat vastaavat turnauspeleissä käytettävää nappulakokoa, joten syötävää riittää, vaikka pelattaisiin joukkuepeli.

Suomen mestarin ja kansainvälisen mestarin kommentti: Yllätyin positiivisesti, että näillä nappuloilla voi itse asiassa pelata shakkia. Vastustajan nappuloiden syöminen ei ole koskaan ollut näin makoisaa.

Suklaashakit saa nyt meiltä shakinystävän allennettuun hintaan 36 euroa/kpl (sis. ALV 14%). Dammenbergin omassa nettikaupassa suklaashakin hinta on 44,90 euroa.

Toimitusaika on Tampereen alueella muutama päivä, muualle postinkulun mukaan. Itse noudettuna shakkaamaan pääsee jo samana päivänä. Postitettuihin paketteihin lisätään postituskulut.

Tämä hyvin muotoiltu nappulasarja on kevyesti painotettu, mikä takaa vakaat nappulat ja hyvän pelattavuuden.

Shakkisetti

Kätevän kokonsa puolesta setti sopii erinomaisesti koulukerhojen käyttöön, sillä sen 43 cm x 43 cm lauta mahtuu mainiosti pienemmillekin pöydille tai pulpeteille. Lauta on rullattava malli, hyvin suoristuvaa ja kestävää muovia (vinyyliä).

Kaiken kaikkiaan tämän shakkisetin hinta vs. laatu -suhde on paras, mitä markkinoilta löytyy. Siksi se onkin paras valinta ensimmäiseksi shakkilaudaksi ihan kenelle tahansa tai vaikka kakkoslaudaksi mökille!

Nappulasarja + lauta on 12 euroa (sis. ALV 24%). Postitettuihin paketteihin lisätään postituskulut.

Shakkikello, DGT 2010

DGT 2010 on erittäin laadukas shakkikello, jollaisilla pelataan myös monet kansainväliset shakkiturnaukset. Digikelloissa on eroja, eikä pelkkä hinta ole hyvä kriteeri ostopäätöstä tehdessä. DGT-kellonvalmistaja on hyvästä syystä maailman shakkiliitto FIDE:n hyväksymä, sillä se valmistaa luotettavia ja kestäviä shakkikelloja. Kun ostat kerralla DGT 2010 -kellon, niin sinun ei tarvitse katua ostopäätöstä jälkeenpäin.

DGT 2010 sisältää kaikki käytetyimmät pitkän pelin, nopean shakin ja pikashakin aika-asetukset sekä mahdollisuuden säätää itse manuaalisesti sopiva miettimisaika. DGT-shakkikelloa voi käyttää kätevästi myös muissa ajanmittausta vaativissa peleissä, sillä se sisältää kaikkiaan 36 erilaista aika-asetusta.

DGT 2010-shakkikellon hinta on 69 euroa (sis. ALV 24%). Mukaan tulee myös patterit.

© Shakkilinna | info @ shakkilinna . fi