Info


Slider

Shakkilinna perustettiin vuonna 2011 edistämään suomalaista koulushakkia. Mika Karttusen ja Heikki Lehtisen Tampereen seudulla aloittama projekti on otettu hyvin vastaan eri puolilla Suomea. Vuosien mittaan toiminta on monipuolistunut ja mukaan on tullut lisää shakista ja shakin opettamisesta kiinnostuneita ihmisiä. Nykyään Shakkilinna panostaa merkittävästi myös kilpashakkiin järjestämällä opetusta ja valmennusta kilpa- ja valmennusryhmille sekä yksittäisille lapsille, nuorille ja aikuisille.Shakkilinnan laadukkaat oppimateriaalit ja mukaansa tempaava koulukerhoformaatti on otettu käyttöön yli 30 kunnassa ympäri Suomen. Näistä suurimmassa osassa on vain pienimuotoista toimintaa yksittäisen koulun opettajan toimesta. Laaja-alaisemmin toimintaa vuonna 2020 järjestää Tampereen seudulla Mika Karttunen, Helsingissä (enimmäkseen Itä-Helsingissä) Antti Virtanen ja Porvoon seudulla Petri Kulmala. Lisätietoja meistä löydätte sivuston kohdasta Shakkilinnan väki ja kerhotoiminnan ajankohtaisesta tilanteesta tarkemmin kohdasta shakkikerhot.

Mitä kaikkea Shakkilinna tekee ja tarjoaa?

Koululaisille tarjoamme kehittävän ja hauskan kerhoympäristön, missä shakin avulla opitaan tärkeintä elämässä vaadittavaa taitoa – ajattelutaitoa. Shakkilinnan kerhotunneilla jokainen oppilas saa onnistumisen elämyksiä ja omia kykyjä vastaavia hauskoja ja mielenkiintoisia haasteita. Miksi harrastaa shakkia? -osiosta löydät lisää shakin eduista, joita tukevat useat tutkimustulokset.

Shakin harrastajille ja kilpapelaajille tarjoamme Suomen parhaat valmennusmahdollisuudet joko valmennusryhmissä tai henkilökohtaisessa valmennuksessa. Itsenäiseen harjoitteluun hyvä valinta on interaktiivinen opetussivustomme Avainsiirto, jonka Superkäyttäjälisenssi tarjoaa pääsyn erittäin laajaan ja laadukkaaseen valmennusmateriaalipankkiin. Sen sisältö koostuu tehtävistä ja videoista. Kilpapelaajalle erittäin hyödyllinen yksittäinen ominaisuus on vain Superkäyttäjille avautuva Avauslaboratorio, jonka tutkimuksista mestaritason pelaajatkin saavat käyttökelpoisia avausideoita.

Koulukerhojen ohjaajille tarjoamme laadukkaat oppimateriaalit, joiden avulla kokematon kerho-ohjaaja pääsee alkuun ja kokenut saa uutta sisältöä ja vinkkejä kerhotunneillensa. Shakkilinnasta löytää hyvät kerhovälineet edulliseen hintaan.

Shakkilinna on näkyvillä erilaisissa tapahtumissa ja internetissä. Järjestämme leirejä, kilpailuja ja koulutustilaisuuksia, ja julkaisemme shakkiaiheisia videoita YouTube-kanavallamme. Shakkilinnalla on myös yhteisösivu Facebookissa.

Olemme mielihyvin mukana uusissa ideoissa, mikäli niiden avulla voidaan edistää shakin harrastamista ja pelaamista Suomessa. Sivuston Info-osiosta löydätte yhteystietomme. Voitte myös laittaa suoraan viestiä osoitteeseen: info@shakkilinna.fi

© Shakkilinna | info @ shakkilinna . fi